?

Jeg er i et nytt forhold, men trekker meg bort og er usikker

Kvinne 19 . 23 Januar 2020
Spørsmål

Jeg har tidligere vært i et usunt og kontrollerende forhold, men kom meg ut av det for 1,5 år siden. Nå er jeg i et nytt forhold, men jeg merker at jeg begynner å trekke meg bort og er på en måte nummen når det kommer til følelser. Jeg vet ikke om det er fordi jeg "have my guard up" fordi jeg har blitt utnyttet og assosierer forhold med noe negativt og begrensende eller om det er fordi jeg har mistet interessen for gutten jeg er med. Jeg vet ikke hvordan jeg skal snakke med han om det fordi jeg vil ikke såre han, men jeg trenger å snakke med noen. Kanskje alle føler det sånn, jeg vet ikke. Når vi er sammen er alt fint, men jeg vet ikke om jeg blir skremt av seriøsiteten av forholdet når jeg er alene. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre....

Kvinne (19)
Sosionomen svarer
Hei
 
Det er ikke enkelt å vite om du har "guarden" oppe eller om du har mistet interessen for gutten du nå er i et forhold med. Det er vanlig at erfaringer fra tidligere forhold påvirker hva en ønsker og ikke ønsker i et nytt forhold. Kanskje du kan snakke med kjæresten din om dine tidligere erfaringer fra forhold og spørre hva hans erfaringer er? Dette kan kanskje bidra til at han blir bedre kjent med deg og kan forstå deg på en bedre måte, uten at du behøver å tematisere dine følelser overfor han direkte. 
 
Det er vanlig at en kan ha blandede følelser og kanskje oppleve usikkerhet når en innleder et nytt forhold. Det som kan være lurt er å være tålmodig med deg selv og se hvordan dine følelser utvikler seg. Du skriver at alt er fint når dere er sammen og dette høres ut som et godt utgangspunkt.
 
Dersom du har vært i et usunt og kontrollerende forhold, kan det kanskje være fint å få snakket med noen om hvordan dette har vært for deg. Av og til klarer vi å komme oss videre på egenhånd, men av og til kan det også være godt å få hjelp til å sortere tanker og følelser.
 
Vil du snakke med en fagperson om dette? Sjekk ut samtaletilbudet ved din samskipnad. 
 
Sosionomen
Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?